Vilda Västern Runt – Dag 29

Vi var alltså i Seattle nu och vi började dagen med att åka från vårt hotell i Lynnwood strax norr om Seattles stadskärna in till centrum. Efter lite snurrande lyckades vi hitta en parkering i närheten av en av Seattles ikoner, det 184 meter höga tornet Space Needle.

När vi vandrade runt här i området kändes det faktiskt lite som hemma då Seattle påminner väldigt mycket om Stockholm med närheten till vattnet, klimat och även arkitektur och att det faktiskt finns en tät stor lågbyggd stadskärna. Seattle är hemstad till flera internationella kaffekedjor, bland annat Starbucks. Kaffe- och Rymdnålskombo? Varför inte tänkte vi.

Roadtrip - Seattle 1b

Precis vid Space Needle ligger ett museum med det småknepiga namnet Chihuly Garden and Glass. Här har glaskontnären Dale Chuhulys ställt ut sina fantastiska verk. Vi började inomhus i klassisk museimiljö där vi fann glas i fantastiska former och färger. Mycket häftigt!

Roadtrip - Chihuly Garden 1b

Roadtrip - Chihuly Garden 7b

Det mesta här i världen som är riktigt bra är från detta år, väldigt tydligt.

Roadtrip - Chihuly Garden 8b

När vi var klara på insidan gick vi ut i den lilla trädgården där glasskulturerna placerats ut bland växterna. Här i solljuset skapade mixen av riktiga växter och ”växter” i glas en väldigt speciell miljö och känsla.

Roadtrip - Chihuly Garden 9b

Roadtrip - Chihuly Garden 12b

Roadtrip - Chihuly Garden 10b

Där på plats fanns tyvärr också en mycket irriterande guide som envist skulle ha långa intetsägande utlägg om skulpturerna och annat. Lite tråkigt då det tog bort en del av den magiska känslan…

http://www.youtube.com/watch?v=K9RDngtV4fE&feature=youtu.be

Och tyvärr så förföljde han oss mer eller mindre genom större delen av utställningen.

http://www.youtube.com/watch?v=jtWhEE01FIA&feature=youtu.be

Roadtrip - Chihuly Garden 11b

Vi lämnade museet och rymdnålen bakom oss för att äta lunch nere vid vattnet på en liten fiskrestaurang innan vi promenerade upp till den stora fiskmarknaden vid Pike Place. Mycket folk och mycket fisk!

Roadtrip - Seattle 3b

Roadtrip - Seattle 6b

Roadtrip - Seattle 4b

Precis här låg också något som vi tror kan ha varit det första Starbucks-caféet.

Roadtrip - Seattle 5b

Det här grymma sånggrupp framträdde när vi promenerade förbi med denna låt som fastnade direkt, någon som vet vad det är för låt? Vi gick i alla fall runt och sjöng på den resten av dagen.

http://www.youtube.com/watch?v=LimwODVCyic&feature=youtu.be

Vi promenerade runt i staden i ett par timmar och njöt av det fina vädret och kanske var det så att en och annan kaffe slank ner… Kan ha varit så.

På kvällen hade vi bestämt att vi skulle äta middag med två vänner som bor i Seattle, Dylan och Yvonne och de bjöd med oss till en mycket trevlig mexikansk restaurang i centrala Seattle. Yvonne driver bakbloggen bitter baker så om du är sugen på att baka bröd eller kanske bara gillar bak rent allmänt så kolla in den nu!

Bästa sällskapet, sangria och mexikansk mat, blir inte mycket bättre än så.

Roadtrip - Seattle 9b

Roadtrip - Seattle 10b

Vilken dag och vilken kväll! Seattle var verkligen allt det vi hade hoppats och trott och det var med gott humör som vi tog oss tillbaka till vårt hotell för att sova ut efter att ha sett och gjort… Seattle.

3 reaktion på “Vilda Västern Runt – Dag 29

    1. Peter Ilis Inläggsförfattare

      Tack! 🙂 Ja, det var verkligen fantastiskt där. När kommer ni ner till San Diego?? Ha det så bra och hälsa Dylan så mycket!

  1. Pingback: Vilda Västern Runt – Länklista | Peters blogg om San Diego

Kommentarer inaktiverade.