Tillbaks i San Diego!

Nu blir ju titeln på detta inlägg minst sagt snurrig med tanke på att jag skriver inlägget nu vilket är snart ett år efter vi kommit hem. Har ändå hela våren tänkt att jag skulle dokumentera hösten av vårt år i San Diego och nu är det dags att börja med detta.

Efter den långa roadtripen var vi återigen tillbaka i världens finaste stad – San Diego. Vi hade ju sagt upp lägenheten innan vi åkte så vi stod utan hem och med våra få tillhörigheter antingen i bagaget på bilen eller i det lilla förrådet vi hyrt. Det blev därför hotell ett tag till och vi hoppade runt mellan några olika, hela tiden med hjälp av Priceline för att hitta bra priser på hotell.

Mitt i all boendeletarstress hittade vi lite tid att återvände till en av våra favoritgallerior – Westfield i La Jolla. Här finns ett hamburgerställe som heter Eureka! som i vår mening har en av San Diegos bästa burgare! Och inte nog med det – ölutbudet var toppen och man kunde få prova fyra stycken valfria på en sådan här liten fin bricka.

Eureka

En bit ifrån Westfield-gallerian ligger en av våra favoritbiografer i San Diego – för en sisådär 80 kr får man en fantastisk stor och skön fåtölj vilket ställer krav på filmen – stor sovrisk! I övrigt känns bio-monopolet Sverige som en katastrof – väldigt dyrt och helt utan den valfrihet som finns här. Här erbjuds allt från väldigt väldigt enkla biografer där man kan se ny film för kanske så lite som 35 kronor till riktiga lyxvarianter med öl och matservering (fast fortfarande för en kostnad som ligger under en vanlig visning hos SF då såklart…). Önskar att Sandrew var tillbaka igen så det kunde bli lite konkurens.

Sara gillart.

https://www.youtube.com/watch?v=P1fy8v7BIkc

Två veckor eller så senare var vi återigen tillbaks i skolan men fortfarande utan boende. Här studeras det hårt vid SDSU-poolen.

SDSU pool

Till slut lyckades vi hitta vårt drömboende – inklämt mellan Stilla havet och Mission Bay (”Bayen”) på gatan Capistrano Place i South Mission Beach. 150 meter till havet och 50 meter till vattnet på andra sidan. Det lilla strandhuset bestod av två våningar och vi hade undervåningen med en jättemysig uteplats.

Capistrano Place 2

Vi köpte två Beach Cruisers från en av firmorna som hyr ut cyklar (billigt då säsongen var över för dem) och dessa skulle senare komma att användas flitigt för att ta oss till en av våra lektioner men mer om detta senare.

Cycklar

Väl inflyttade så infann sig ett helt enormt sug efter kräftor. Det var ju augusti och allt! Lyckades hitta ett företag i San Fransisco som sålde levande kräftor och beställde en låda från dem. Sen var det bara att länsa den lokale Vons-butiken på all dill de hade.

På tal om Vons så vet jag inte om jag skrivit om mataffärerna här i San Diego förut men de är helt fantastiska, speciellt frukt och grönt. Överlägset ekologiskt utbud och en ordning och fräschet som får våra ICA och COOP att likna öststatsbutiker. Notera för övrigt antalet ölsorter i en helt vanlig mellanstor matbutik, långt fler roliga sorter än vad ett normalt systembolag erbjuder och ett helt annat fokus på lokalproducerat! När försvinner monopolet?