Vilda Västern Runt – Dag 34 och 35

San Francisco – staden med de branta backarna, den intressanta blandningen av arkitektur, spårvagnarna, Alcatraz och så mycket mer. Det var dags! Vi hade ingen direkt plan utan började med att leta upp närmsta spårvagn som tog oss från vårt lilla centralt belägna hotell vid namn Grant Hotel ner till den kända stadsdelen Fisherman’s Wharf.

Roadtrip - San Francisco 1 Roadtrip - San Francisco 2

Här knatade vi runt lite i det lite blåsiga men vackra vädret. Runt omkring oss fanns en fiskmarknad, små restauranger och massor med människor som njöt av tillvaron och vädret. En av favoriträtterna här i krokarna var en fisk och skaldjurssoppa (”chowder”) som serverades i ett surdegsbröd liknande en stor småfranska. Nere vid vattnet kunde man se över till den mer än välkända fängelseön.

Roadtrip - San Francisco 3

Precis vid vattnet låg också ett spelmuseum med en massa gamla arkadspel som var tillgängliga för allmänheten. Vi kunde inte hålla oss och gick in för ett spel eller två.

Roadtrip - San Francisco 4

Klassikernas klassiker. Bonuspoäng 1 om du kan gissa vad spelet heter, bonuspoäng 2 om du kan gissa vem som har 15 poäng och vem som har 5.

Roadtrip - San Francisco 5

Allt spelande gjorde oss lite hungriga så vi promenerade bort till Pier 39 där vi tänkte försöka oss på att hitta en restaurang. Vi lyckades faktiskt och till vår stora förvåning var det faktiskt riktigt bra mat och service trots turistfälle-placering och allt. 5 stjärnor till Fog Harbour Fish House. Den numera välkända chowdern, ostron och lite annat smått och gott och ett glatt gott vitt lyfte både humör och energinivå.

En lång promenad tog oss sedan upp och ner för olika gator i de centrala delarna av San Francisco. Vissa av backarna är verkligen inte att leka med så det var verkligen tur att vi laddat med en riktigt ordentlig lunch innan!

Roadtrip - San Francisco 26

San Francisco har en ganska stor och intressant kinesisk stadsdel och den ville vi inte missa så efter ett par timmars spatserande runt i staden gick vi dit. Och vi behövde inte fundera på om vi kommit till rätt ställe.

Sara hade ett och annat att säga om de skyltfönster där matbutikerna stolt visade upp sina varor. Men förbjuda… är inte det att ta i?

http://www.youtube.com/watch?v=ootUHnoib40&feature=youtu.be
Efter allt promenerande bestämde vi oss för en lugn kväll med bio och mys i den japanska stadsdelen (japp, det finns en sådan också).

Nästföljande dag innan vi lämnade San Francisco tog vi en tur till den ikoniska Golden Gate och promenerade en sväng ut på den.

Roadtrip - San Francisco 15

Innan vi fortsatte vår färd längs med Highway 1 fanns det två viktiga saker kvar att göra. Det första var att spana in Golden Gate från undersidan. Nu kanske du undrar hur Golden Gate ser ut underifrån? Jo, såhär ser den ut.

Roadtrip - San Francisco 16

Det andra vi var tvungna att göra var förstås att hamna i en trafikstockning. Och på Lombard Street av alla ställen!

Eftermiddagen spenderades längs med världens vackraste kust och område vid namn Big Sur. Här körde vi lite fel så det blev ett antal mil söderut för att sedan få backa tillbaka norrut igen. Men vad gör väl detta när utsikten såg ut så här?

Vi vek till slut av inåt landet och och när solen sakta började närma sig horisonten infann sig ett lätt vemod. Resan som i början hade känts lika oändlig som ett sommarlov gjorde när man var liten skulle faktiskt ganska snart komma till sin ände. Men än var det några dagar kvar och när vi gled fram genom vinfälten norr om Santa Barbara kändes livet allt bra ändå!