Rickard och Pappa på besök – Mot öknen! (Dag 5)

Vi vaknade upp där vi skulle (som tur var) i Burbank L.A. och hoppade raskt in i bilen för att bege oss mot starten av en mycket klassisk vägsträcka i Los Angeles – Mulholland Drive. Denna skulle ta oss till nästa del av äventyret som var historiska Route 66 men först lite frukost.

Pappas och Rickards besök - Muholland Frukost

Mulholland Drive har många fina utsiktsplatser med storslagna vyer över Los Angeles och har också använts i en mängd filmer och serier.

Varsegoda att följa med på en sväng!

Från denna väg har man även ett utsökt tillfälle att se den klassiska skylten. Visste ni förresten att det först stod HOLLYWOODLAND och att skylten från början var en reklamskylt för att köpa mark i Hollywood?

Vi följde Mulholland hela vägen till Hollywood Freeway (med ett par felkörningar på vägen) innan vi fortsatte österut på Route 66. Här lite bilåka på Foothill Freeway någonstans mellan Pasadena och San Bernardino. DJ Rickard briljerar så klart.


Mot slutet av Foothill Freeway vände vi norrut för att åka igenom Cajon-passet som går mellan San Gabriel- och San Bernardino-bergen upp mot Mojave-öknen och… värmen. Närmare 40 grader i skuggan väntade oss när vi öppnade dörrarna och det var dags för hamburger-lunch på Dennys i Barstow.

Nomnomnom

Pappas och Rickards besök - Dennys 3

Vatten och proviant i form av Beef Jerky och chips inhandlades sedan på Walmart innan vi fortsatte än längre in i landet.

Pappas och Rickards besök - Walmart

Mycket av Route 66 har förfallit och övergivits när modernare motorvägar tagit över trafiken vilket skapat en lite läskig postapokalyptisk miljö.

Men i bilen var det inte fullt så spöklikt… Stepplöparjakt!

Vi åkte vidare längs med Route 66 / 40 österut med välmatchad musik i bilen. Den här informationen delades också ut under resans gång.

På utsidan.

…och på insidan?

Dags för det fantastiskt fina Mojave-reservatet. Rekommenderar alla som har möjlighet att besöka detta, magnifik tystnad och miljö. Har skrivit lite om detta tidigare när vi besökte det under Spring Break.

Några mil in presenterades resans enda fysiskt krävande aktivitet – att bestiga Kelso Dunes… och inte hur som helst. I varm ökentemperatur och raskt tempo. Hey ho!

Pappas och Rickards besök - Kelso Dunes 3 Pappas och Rickards besök - Kelso Dunes 1

Nästan uppe (och med en hel del mjölksyra)!

Pappas och Rickards besök - Kelso Dunes 4 Pappas och Rickards besök - Kelso Dunes 2

För vissa är inget tufft nog… Ironman-pappa bestämde sig så klart för att bestiga berget på hårdaste möjliga sätt. Respekt.

Pappas och Rickards besök - Kelso Dunes 7 Pappas och Rickards besök - Kelso Dunes 8

Dynan är erövrad!

Pappas och Rickards besök - Kelso Dunes 6 Pappas och Rickards besök - Kelso Dunes 5

Dags att ta sig ner igen! Man hör det inte så bra i filmen men när man hoppar i sanden så ger den ifrån sig ett väldigt karakteristiskt ljud. Dokumentärfilmsdags.

Två timmar senare var vi nere på fast mark igen.

Pappas och Rickards besök - Kelso Dunes 13

Och så här rosigmosig kan man bli efter en dag i öknen…

Pappas och Rickards besök - Red

Vi åkte i lugnt tempo genom öknen tills solen gick ner mot en välförtjänt middag.

Som bestod av en äkta amerikansk Big Mac.

Och efter en lång dag kraschlandade vi till slut i våra sängar som den här gången came with a view. Godnatt…

Pappas och Rickards besök - Bellagio 1

  • Mulholland Drive f_peter f_pappa f_sara

  • Route 66 f_peter f_pappa f_sara

  • Mojave Preserve f_peter f_pappa f_rickard f_sara

  • Kelso Dunes f_peter f_pappa f_rickard f_sara

  • McDonalds f_peter f_pappa

  • Denny’s f_peter f_pappa f_sara

4 reaktion på “Rickard och Pappa på besök – Mot öknen! (Dag 5)

  1. Malin

    En välbehövlig svettframkallande utflykt med tanke på den något ensidiga kaloristinna kosten!? 😉

  2. Joel

    Jag noterar att du verkligen tagit till dig den amerikanska kulturen- truckerkeps, högt uppdragna sockor, Lacoste piké (vad annars Mr US Open)- men även att du verkar vara en hejare på att lyckas lura av snart sextioåriga män sina skor i öknen! ”Glömde” du händelsevis dem på toppen av berget..? 😉

    1. Peter Ilis Inläggsförfattare

      Haha, man får ta seden dit man kommer – vi är i Texas just nu och cowboy-hatt står högt upp på önskelistan som ersättare till truckerkepsen.. men Lacoste-pikén består så klart. 😀

      Angående skorna så nämnde Pappa något om ett lömskt sandbergstroll med aptit när han kom flåsande ner till bilen i full fart.. har jag för mig.

Kommentarer inaktiverade.