Rickard och Pappa på besök – Las Vegas Baby (Dag 6)

Las Vegas fick vara vaket utan oss några timmar medan vi fick oss en skön natts sömn för att till slut vakna upp med batterierna återladdade och lätt kurrande magar. Just kurrandet skulle ganska snart rättas till då ett besök i Las Vegas ju inte är ett riktigt besök utan buffé. Istället för att välja det närmsta alternativet på Bellagio skulle vi pröva Ceasar Palace motsvarighet vid namn Bacchanal.

Vi promenerade ut i vimlet och efter att ha varit inne i den AC-tempererade hotellbubblan är hettan man möts av när man kommer ut (det ligger ju trots allt mitt i öknen) aningen… mäktig. Men med solsken i blick och med frukostkaffet hägrande kämpade vi oss faktiskt fram.

Pappas och Rickards besök - Ceasars Palace Frukost 0

…och lyckades ta oss hela vägen till Ceasars Palace (några minuter senare insåg vi att man kunde gått hela vägen genom Bellagio istället och inte ens behöva gå utomhus för att ta sig mellan hotellen).

Pappas och Rickards besök - Ceasars Palace Frukost 10

Bacchanal är relativt ny buffé och den var verkligen en riktig höjdare. Allt fick höga betyg (förutom pappas kycklingvingar som han inte gillade.. alls :)) och antalet rätter verkade aldrig ta slut (över 500 att välja på) med allt man kan tänka sig. Mycket trevlig inredning och service också.

..och här en liten (något skakig) film på det hela.

Efterrätterna var en av de saker som bara var för fina. Små konstverk som smakade än bättre än de såg ut.

Fulla med frukost rullade vi hem till hotellet igen för en liten paus (!) i schemat. Sara valde att lägga sig vid en av de fyra poolerna medan jag och Rickard istället gick och testade hotellets gym som visade sig vara mycket trevligt.

Kvällen började närma och de fyra hjältarna begav sig återigen ut på äventyr. Taxin tog oss till Las Vegas högsta torn – Stratosphere Tower som med sina 350 meter är den 9:e högsta fristående byggnaden i USA. Jämförelsevis är Kaknästornet på Gärdet i Stockholm ungefär 155 meter och Kista Science Tower ungefär 120 meter. Och inte bara det, här hade de Happy Hour också.

Stärkta av flytande mod vågade vi oss ta oss upp till våningen ovanför (108:e) för att ta en svängom på taket.

Pappas och Rickards besök - Stratosphere Tower 1 Pappas och Rickards besök - Stratosphere Tower 6 Pappas och Rickards besök - Stratosphere Tower 15

Klockan började närma sig middag och det var dags för att testa på en riktigt riktigt bra restaurang som ligger i Bellagio vid namn Le Cirque. Restaurangen är inredd som ett cirkustält i miniformat och utanför fönstret hade vi första parkett till fontänen. I min värld kan man inte önska sig mycket mer än det vi fick av varken mat, miljö eller vin. Aaamazing.

Dagen efter var det dags för att börja färden hem mot San Diego igen men först… ett sista fontänbesök.

Pappas och Rickards besök - Las Vegas 2 Pappas och Rickards besök - Las Vegas 5

Och så klart – Jackpott!!

Pappas och Rickards besök - Las Vegas 3

  • Stratosphere / Top of the World f_peter f_pappa f_rickard f_sara

  • Las Vegas, The Strip f_peter f_pappa f_rickard f_sara

  • Le Cirque f_peter f_pappa f_rickard f_sara

  • Ceasars Palace Bacchanal f_peter f_pappa f_rickard f_sara