Rickard och Pappa på besök – Universal Studios (Dag 4)

Nu kanske man skulle kunna tro att det var dags för lite vila? Men nej – dags för mer kul! Onsdag och efter en stabil Subway-frukost åkte vi till Universal Studios, en kombinerad nöjespark och filminspelningsplats. När vi kom fram till Universal Studios parkerade vi bilen och promenerade genom City Walk som är en gågata med restauranger, bio och annat precis utanför själva parken. Vi gick raskt igenom denna för att komma fram till ingången och allt roligt inne i parken.

Pappas och Rickards besök - Universal Studios 1

Universal Studios har ett antal åkatraktioner och eftersom vi var där när det öppnade var det inga köer till dessa. Perfekt!

Vi började med Jurassic Park som skulle visa sig vara min favorit. Den börjar väldigt försiktigt med lugn musik och lågt tempo för att avsluta med en nedförsbacke i turbofart med en T-Rex som samtidigt böjer sig ner över en. Måste upplevas!

Efter Jurassic Park fortsatte vi med Mumien och Transformers (som var pappas favorit) – båda riktigt grymma!

Mitt på dagen prövade vi också spökhuset som utan jämförelse var det läskigaste spökhuset ever, lite som att vara mitt i en skräckfilm. Den här killen verkade dock ha rymt från huset (nej, inte han i bakgrunden)..

Pappas och Rickards besök - Universal Studios 31

Pappas och Rickards besök - Universal Studios 5

Pappas och Rickards besök - Universal Studios 17

Förutom åkatraktionerna finns också ett antal shower och vi gick bland annat på Waterworld som var grym (och blöt)! 🙂

För att komma nära alla de olika inspelningsplatser som finns har Universal skapat en rundtur med små tåg där man får se de olika ställen och som även innehåller en del effekter och coola shower.

Middag blev det på en mycket trevlig fiskrestaurang vid namn Hungry Cat innan vi begav oss till en av Hollywoods största och enda sfäriska bio-salong för att avsluta Hollywood på rätt sätt – med en film.

Pappas och Rickards besök - Hungry Cat 3

Pappas och Rickards besök - ArcLight Dome

Betygsdags!

  • Universal Studios f_peter f_pappa f_rickard f_sara

  • Archlight Dome f_peter f_pappa f_sara

Pappas och Rickards besök - Universal Studios 0