Spring Break Safari – Dag 6

Bellagio har en väldigt fin foajé med taket fullt av glasblommor vilket var det sista vi såg innan vi lade det och Las Vegas bakom oss för fortsatt färd österut.

Bellagio Flowers

Strax efter vi lämnat Las Vegas var det skyltat mot Hoover-dammen utanför Boulder och vi kunde helt enkelt inte hålla oss utan åkte för att titta på den.

Hoover dam sign

Hooverdammen, benskakarmäktigt.

Hoover dam 2 Hoover dam 5 Hoover dam 4 Hoover dam 3

Här i krokarna började det bli varmt, riktigt riktigt varmt. Detta var något som skulle hålla i sig både genom Nevada och Arizona. För en inföding här i trakterna är det säkert lite lagom svalt vårväder men för oss var det hett.

Welcome to Nevada

Det var också tydligt att lokalborna visste att man hanterar solen med stängda fönster och tonade rutor runtom. Inte vi inte – taket och t-shirten av och full gas mot den lilla staden Lake Havasu, Arizona!

Hillibilly Driver Hillybilly Driver 2 Driver black and white Tornado

När vi kom fram till Lake Havasu visade det sig att det var en populär ort att fira Spring Break på så det var ont om lediga hotellrum. Solen gick sakta ner och vi hade ingenstans att sova..

Lake Havasu Sunset 1 Lake Havasu Sunset 2

Till slut beslutade vi oss för att åka hela vägen ner till Yuma vilket resulterade i den längsta bilåkardagen under resan – närmare 60 mil i bil efter en helkväll i Las Vegas, puh. Vi åkte förbi många samhällen som såg mysiga ut längst med Colorado-floden och till slut var vi framme i Yuma och kröp i sängs på Radisson Yuma. Natti gonatti.

3 reaktion på “Spring Break Safari – Dag 6

  1. Tanja

    hej! såg att du bor i SD. Ska åka till californien i sommar. Du verkar vaar välbekant med det=) några sake rman absolut itne få rmissa?=)

    1. Peter Ilis Inläggsförfattare

      Hej Tanja!

      Vet inte om jag kan räknas som Kalifornienexpert direkt men om du ska ner till södra delarna skulle jag inte missa de här sakerna:
      Stränderna (LA och ner).
      Las Vegas.
      Ta vägarna österut och se öknen och känn värmen (det kommer vara väääldigt varmt om du är här mitt i sommaren :)).
      Har inte varit i Grand Canyon än men jag skulle inte missa det.
      Highway 1 längs med kusten och kanske route 66 in i landet.

      Lycka till!

  2. Pingback: Spring Break Safari – Karta | Peters blogg om San Diego

Kommentarer inaktiverade.