Spring Break Safari – Dag 7

Radisson Yuma

Den sista och sjunde dagen tog vi det lugnt. Vi åt frukost på hotellet och lade oss vid den lilla hotellpoolen några timmar och åt sedan lunch på Taco Bell. De överdimensionerade läskmuggarna börjar nu kännas normala. Ytterst oroväckande.

Taco Bell

Runt lunch lämnade vi hotellet och åkte mot Yuma Prison. Det är inte längre ett aktivt fängelse utan ett museum där man återställt delar av fängelset. Roliga detaljer är att det under några år fick fungera som högstadie och också varit med i flertalet gamla västernfilmer.

Yuma Prison Yuma Prison Guard Yuma Prison Guard Tower

Original Gangsta.

Yuma Prison Cool Yuma Prison 2

Isoleringscellen var en liten håla med en metallbur i mitten där fångarna kunde få sitta kedjade i veckor om de gjort något dumt. Inga toalettbesök tilläts och bröd och vatten serverades en gång om dagen.

Prison dark 1

Det enda som finns kvar av själva buren är golvet som också verkställde som fångarnas säng.

Prison dark 2

Nu återstod bara resan hem till San Diego. Den sista vägen skulle också visa sig vara en av de vackraste. Speciellt efter några dagar i öknen var de gröna bergen och skogarna runt orten Campo helt sagolika. Temperaturen gick också ner en sisådär 15 grader vilket var välkommet.

Green Road 4 Green Road 3 Green Road 2

Sara bestämde sig för att stanna i Campo så om ni inte hört något från henne så är hon nog kvar där än.

Green Road 1

En fantastisk vecka med minnen för livet är nu över. Vi har sett fantastiskt mycket fint på bara några dagar och jag är väldigt glad att vi gjorde den här inte helt traditionsenliga Spring Break-resan!

En reaktion på “Spring Break Safari – Dag 7

  1. Pingback: Spring Break Safari – Karta | Peters blogg om San Diego

Kommentarer inaktiverade.