Att bli stucken av en svart svan

Translate to English

Risker här i livet går ju i mångt och mycket att beräkna eller uppskatta. Om man till exempel hoppar fallskärm så finns det ju en liten chans att skärmen inte väcklar ut sig. Idag hände dock något totalt oväntat, något man inte skulle kunna räknat med, något som kan få större konsekvenser än först anat och något som man så här i efterhand skulle kunna räknat med skulle kunna hända. Man skulle kunna kalla det för en svart svan.

Hur som helst, vi var uppe på Albertssons i Hillcrest och handlade. Bland annat skulle vi få ihop ingredienserna till vår favoritlasagne av Per Morberg (recept). Vet inte om jag skrivit om det tidigare men osten här är ingen höjdare så jag stod länge och väl och valde mellan olika typer av lika ogoda ostar. Helt plötsligt stack det till i armen! Jag tittade på den och döm av min förvåning – något kröp på min arm. SPINDEL!! tänkte jag. Men det visade sig vara ett fruktansvärt sticksuget bi.

bi

Ännu en sak att oroa sig över när ni åker och handlar alltså: bin i ostdisken. Bin och getingar är förresten mina två sämsta djur, lömska som få. Jag tryckte inte ens till denna – det var en helt oprovocerad attack. Lömska djur.

Och förresten igen, lasagne är ett väldigt konstigt stavat ord. Kastanj till exempel är mycket rimligare stavat och låter nästan likadant. Lasanj, smaka på den.

7 reaktion på “Att bli stucken av en svart svan

  1. Marino

    Och vi som ska laga Lasanj ikväll… tack för receptet vi inte har provat.
    Håll ut i därborta… förstår att ni inte har enkla dagar att ta er igenom.
    /Marino

    1. Peter Ilis Inläggsförfattare

      Hej Marino!

      Kul att höra från dig! Hoppas ni gillar receptet, du får berätta vad ni tyckte sen!

      Ha ha, vi klarar oss än så länge men det är som du skriver rätt tungt.. Men vi försöker hålla ut så gott vi kan. 😉

  2. Pingback: San Diego Zoooooo | Peters blogg om San Diego

  3. Marino

    Il risultato fantastico!! Riktigt god och mustig lasagne, nog en favorit nu, tack för tipset!! Jag har ett bra alternativ jag ska dela med mig så att du kan variera ibland.

Kommentarer inaktiverade.