Finansbilpyssel

Translate to English

Det var allt bra länge sen jag skrev här. Men nu är det dags igen. Yay kanske du tycker. Eller nay. Jag vet inte. Hur som helst, mjukstartar igen med Gott och Blandat.

Idag hade jag mitt första prov i Finance. Gick bra tror jag. Provet testade kunskaper i Time Value of Money (nuvärde, räntabilitet etc.), obligationer och riskanalys. Mycket bra och nyttiga saker som alla borde investera lite tid i enligt min mening. Popquiz! Vet du vad skillnaden är på effektiv och nominell ränta som det brukar stå på lån och liknande?

Det som hänt sen sist annars här är att jag efter ganska mycket strul lyckades försäkra bilen. Första månaderna som stolt och ny bilägare så har man bara ett temporärt körkort vilket försäkringsbolaget inte gillade speciellt mycket. Men de gav med sig till slut, tack för det Allstate.

Och på tal om bilen så belönade jag mig själv efter tentan idag med lite bilpyssel igen. Det var dags att göra något åt trösklarna då man står på dem när man lyfter av taket och de lätt bli repiga. Skaffade dessa från Jeep.

Steps

Gjorde lite rent och sen fotade jag bilen och mig själv. Samtidigt.

Clean

Clean clean

Och sen var det bara att smäcka dit dem. Vad tycks?

Installed

Efter allt det hårda jobbet tyckte jag mig förtjäna en öl. Min nya favorit är denna, Henry Weinhard’s Woodland Pass IPA.

Beer

Nu dags för tacos! byebye.

 

4 reaktion på “Finansbilpyssel

  1. mamma

    Yay 😀 ! Vad roligt att det känns bra med första tentan! Låter svårt…men så mycket nytta du kan ha av det. Här hemma spekuleras det om Borg ska ta Reinfeldts plats så varför skulle inte Peter kunna ta Borgs 😉 . Bilen ser underbart fin ut, måste vara kul att pyssla med den! Massor av kram!! <3

    1. Peter Ilis Inläggsförfattare

      Haha, ett yay!! Om någon ur regeringen hör av sig så ska jag överväga det, lovar. 😉 Massor med kramar till dig och Åke!

Kommentarer inaktiverade.