Vilda Västern Runt – Dag 19

Colorado hade än så länge verkligen levererat. Fruktansvärt vackert, varierat och med många intressanta ställen att se och besöka. Och ännu hade vi inte sett allt. Vi lämnade hotell Stanley bakom oss och åkte mot Rocky Mountain National Park som skulle ta oss längre norrut mot den lilla staden Saratoga som var stoppet för natten.

Roadtrip - Rocky Mountains 40 Roadtrip - Rocky Mountains 41

Vägen genom parken som vi åkte (Trail Ridge Road) börjar på ganska låg höjd med stora gröna skogar.

Roadtrip - Rocky Mountains 44

Men efter ett tag börjar det gå uppför, över trädgränsen och upp på bergstopparna på över 3500m. Mycket stor wow-faktor!

Vi färdades vidare över och sedan nedför bergen och snart började landskapet så smått öppna upp sig. Plötsligt var vi i Saratoga och inte bara det – vi var i en ny delstat också: Wyoming.

Saratoga är precis som de flesta amerikanska städer ganska annorlunda uppbyggd jämfört med våra europeiska motparter. De amerikanska mindre städerna består oftast av hus längs med en huvudgata ungefär som det brukar se ut i cowboy-filmer. Efter dessa är gränsen mellan stad och landsbyggd generellt mer utdragen och utan tydlig gräns. Ett resultat av att merparten av samhället helt eller delvis byggts upp under bilens moderna dagar i kombination med att ingenting faktiskt är mycket äldre än 150 år skulle man kunna gissa.

Här har vi vårt hotell – Hotell Wolf. Ett riktigt coolt ställe med saloon och små små rum på övervåningen.

Roadtrip - Saratoga 2

Varg vågar vägra våtspärr.

Roadtrip - Wolf Hotel

Pizza på det och sen sov vi gott hela natten innan vi återigen åkte vidare. Men mer om det i nästa inlägg. So long.

3 reaktion på “Vilda Västern Runt – Dag 19

  1. Pingback: Vilda Västern Runt – Länklista | Peters blogg om San Diego

Kommentarer inaktiverade.