Vilda Västern Runt – Dag 18

Dag 18 och sakta men säkert närmade vi oss tre veckor på resande fot. Det var dags att lämna Snowmass och medan vi åkte norrut genom Klippiga bergens gröna landskap var det lätt att drömma sig bort och tänka på annat. Fantastisk känsla detta med att bara vara på väg!

Roadtrip - Rocky Mountains 36

Om någon läsare är på jakt efter fina vägar för till exempel motorcykelåka så kan jag varmt rekommendera väg 7/72 från Nederland upp till Estes Park och faktiskt överhuvudtaget Colorado-delen av klippiga bärgen.

Roadtrip - Rocky Mountains 32

Sara hade läst om ett hotell vid namn Stanley i Estes Park som hon gärna ville besöka. Estes Park ligger strax nordväst om Denver och där var vi nu. Någon som känner igen hotellet från någonstans?

Roadtrip - Stanley Hotel 4

Svaret är att The Stanley Hotel är platsen där Stephen King kom på idén till boken The Shining och även började skriva på den. Kubrick-filmen spelades inte in här men väl miniserien med samma namn (som Stephen King själv regisserade). Welcome to The Overlook Hotel.

Roadtrip - Stanley Hotel 1

That’s swell. I like ya, Lloyd. I always liked ya. You were always the best of ’em. Best god-damn bartender from Timbuktu to Portland, Maine – or Portland, Oregon for that matter.

Roadtrip - Stanley Hotel 14

Väl på plats var det lätt att se vart Stephen King fått inspirationen till boken från.

We've always been the caretakers

We’ve always been the caretakers

Förutom själva hotellet i sig hade de också ett litet museum i källaren som innehöll rekvisita från The Shining och oväntat nog så visade det sig att hotellet varit med i en annan film också. Slutet på Dum&Dummare (när de är på hotellet) var faktiskt inspelat här. Topp!

Roadtrip - Stanley Hotel 10

Blev nog lite påverkad av hotellet, tur att vi inte stannade över vintern

Efter en mysig middag var det dags att gå och lägga sig och jag är normalt inte den som sover dåligt men med alla mystiska ljud som var här och efter att ha sett båda Shining-versionerna blev det inte många minuters sammanhängande sömn. Men kanske var det inte bara det..? Kanske finns förklaringen i filmerna från övervakningskamerorna på hotellet?

3 reaktion på “Vilda Västern Runt – Dag 18

  1. Pingback: Vilda Västern Runt – Länklista | Peters blogg om San Diego

Kommentarer inaktiverade.