Vilda Västern Runt – Dag 1 till 5

Den 29:e juni styrde vi alltså bilen österut för att ta oss mot det första delmålet som var South Padre Island i sydöstra Texas. Vi ville vara framme där på Independence Day 4:e juli för att se fyrverkerierna som skulle vara något i hästväg. Avfärd från San Diego skedde aningen sent på dagen så vi bestämde oss för att stanna redan i Yuma som ligger ungefär 25-30 mil bort och det blev detta – Yuma Cabana, som fick stå för första bortanatten. Yeah yeah!

Roadtrip - Yuma

Just i slutet av juni i år så började sydvästra USA få rekordtemperaturer och att börja med Arizona just då kändes… helrätt! Att röra sig i 50-gradig värme och att andas var ungefär som att vara i en bastu innan man hällt på vattnet. Lite torr i munnen, japp.

Nästa stopp på resan var Tucson Arizona och väl där lyckades vi hitta en helt fantastisk liten vingård vid namn Charron Vineyards. Vinet tillsammans med en efterföljande tropisk storm (!) var en helt perfekt kombination för svalka efter milen i öknen. Vinerna var för övrigt väldigt väldigt trevliga – för några dollar fick man prova en mängd olika mycket karakteristiska viner, ett smakade t.ex. hallon, var rött, lätt mousserande och rekommenderades att serveras kylt.

There is a storm coming, Mr Wayne Ilis…

Inget USA utan Drive-thru. Bankomater, mat- och spritbutiker, restauranger (såklart) och även en av våra favoriter – Starbucks.

Roadtrip - Starbucks

Dagen efter började det plötsligt dyka upp stora vägskyltar som rekommenderade ett stopp för att kolla in THE THING… Mil efter mil av reklamskyltar för detta gjorde ju att vi helt enkelt inte kunde hålla oss (nope, gick inte) utan åkte in och betalade priset (en dollar) för att få se… THE THING. Vad det var kan jag tyvärr inte säga men… life changing moment!

Dag tre valde vi att spendera på vägarna genom New Mexico som inte var mycket mer än öken, några kullar och motorväg. Det kan tänkas att det skulle kunna finnas något mer i denna delstat. Men nej. I New Mexico finns det endast öken, några få låga kullar och motorväg.

Och efter många mil och mycket sand fick vi äntligen se dessa två. Wop wop!

Roadtrip - New Mexico 5 Roadtrip - Texas 0

Innan vi hann över gränsen hann dock Sara pröva en sak för första gången som verkligen lyste upp hennes dag. Möjligen var det också en lika stor life-changer som THE THING var för mig. Jag tror kanske det. Sara tror det. Låt mig presentera: Snowballs!

Roadtrip - Snowball 1

Och jag fick äntligen äntligen äntligen pröva på att beställa SUPERSIZE!

Roadtrip - Supersize 2

Vi landade i El Paso som är en stad som ligger i västra Texas på gränsen till Mexiko. På den mexikanska sidan heter den Juarez och där vill man enligt uppgift inte vara alls då det är väldigt mycket kriminalitet där. Men El Paso var hur som helst mycket trevligt! Köttsuget hade här uppnått helt orimliga höjder (vi var ju i Texas!) vilket gjorde att vi fick avsluta dagen med… steak.

Vi åkte vidare genom Texas (som för övrigt är dubbelt så stort som Tyskland) och ju längre söderut vi kom desto grönare blev det. Inte riktigt så jag föreställde mig Texas…

Roadtrip - Green 1 Roadtrip - Green 2

Vi avslutade dagen i staden Junction med äkta Texas-BBQ och en öl på det lilla motellet.

Den 3:e juli och den sista vägsträckan vi körde innan vi var framme i staden Brownsville vid South Padre Island gick fort och smidigt. Vi körde här igenom någon form av insektsinvasion. Har aldrig varit med om något liknande men jag tror att dessa vilda självmordsflygare gillade Jeepen…

Lunch på International House Of Pancakes, IHOP. Fruktansvärt gått första halvan av pannkaksberget!

Roadtrip - IHOP

Andra halvan var lite… tuffare.

Och nu var vi framme i Brownsville / South Padre Island!!!

En reaktion på “Vilda Västern Runt – Dag 1 till 5

  1. Pingback: Vilda Västern Runt – Länklista | Peters blogg om San Diego

Kommentarer inaktiverade.