Vilda Västern Runt – Kort om resan

Nu är vi tillbaka i San Diego igen! Eller nåja – tillbaka i Rancho Bernardo iallafall som är en liten stad strax nordöst om San Diego. Har börjat leta boende för höstterminen så smått och ska åka och kolla på en imorgon som verkar väldigt lovande. Är lätt trött (men nöjd i hela mig) och tror att jag vet lite mer om hur det känns att vara rockstjärna på turné.

Men först en kort hälsning.

Sista juni lämnade vi San Diego med bilen fullpackad med kläder, kylväska, kamera och annat livsnödvändigt för att bege oss österut och påbörja vår månadslånga roadtrip – Vilda Västern Runt! Jag har aldrig under mina 32 år gjort något liknande så när vi väl maganiserat de ägodelar vi inte skulle ha med oss och lämnat San Diego bakom oss infann sig en något lustig känsla. Inget hem och mer än men månad av oplanerad resa framför oss.

Själva resan i sig blev en ”rundtur” kring Klippiga Bergen och samtidigt försökte vi täcka stora delar av västra USA-halvan. Idén till resvägen fick vi från en trevlig filur i Salton City under vår kortare resa under vårlovet. Resvägen innehöll klimatmässigt allt från 50-gradig öken i Arizona, fuktigt nästan tropiskt klimat med stormar i sydöstra Texas, frodiga skogar uppe i norr och till och med snö (!) längst upp i Klippiga bergen.

Roadtrip Route

…och i siffror:
Körda mil: 1350
Dagar på väg: 36
Antal hotell/motell/B&B: 29
Besökta delstater: 12

Boende efter vägen bokade vi allteftersom med Hotels, Priceline och Hotwire. Priceline har en väldigt trevlig sak som heter Express Deals där man inte får se vilket hotell det är när man bokar (men väl hur många stjärnor, pris och om det finns pool etc.). För detta får man mellan 10 % och 50 % rabatt. Jag tycker också det är ett stort plus när man inte vill lägga så mycket tid på att undersöka var man ska bo som i vårt fall där vi stannat en eller två nätter per ställe. Finns också app till de tre stora plattformarna vilket är mycket bra när man är på resande fot. Om någon tänkt göra något liknande någon gång så räkna med ungefär 300-400 kronor per natt för helt ok hotell.

Och till sist – en av många fördelar (kanske den största?) med att göra en sån här resa är den mäktiga schamposamlingen man har när man väl kommer hem igen.

Schampo

Mer om höjdpunkterna under resan kommer i nästkommande inlägg… 🙂

3 reaktion på “Vilda Västern Runt – Kort om resan

  1. mamma

    Vilka otroliga reseskildringar du gör och vad mycket härliga minnen ni kommer att ha med er hem! Alltid lika roligt att läsa och jag ser med spänning fram emot fortsättningen… Kram från mamma! <3

  2. Pingback: Vilda Västern Runt – Länklista | Peters blogg om San Diego

Kommentarer inaktiverade.