Vilda Västern Runt – Dag 6 till 9

Brownsville är en liten stad som ligger längst ner i sydöstra Texas precis vid Mexikanska Gulfen ungefär i höjd med Miami i Florida. Här stannade vi tre dagar, både för att fira nationaldagen och för sol och bad. Eller här och här – vi åkte så klart över bron till South Padre Island där stränder och annat kul fanns.

Roadtrip - South Padre Island 6

South Padre Island hade nog i mina ögon det finaste vattentornet som vi såg under hela resan. Vad tycks?

Roadtrip - South Padre Island 0

Här finns inte bara fina vattentorn utan också ett litet ställe som heter Turle Rescue Center – det är helt gratis och väl där kan man titta på de havssköldpaddor man räddat från havet men ännu inte släppts tillbaka.

Roadtrip - Sea Turtle Rescue 1

Här är människo-jag och sköldpadds-Gerry (japp, han heter så) ute och glider. Som bara jag och Gerry kan.

Roadtrip - Sea Turtle Rescue 2

I den här tanken fanns en liten fisk som sköldpaddorna turades om att jaga. Väldigt underhållande – tror vi stod där i 20 minuter och kollade.

Tror jag har skrivit om det förut men i Kalifornien är vattnet ganska… kallt. Tack vare bytet av hav till Mexikanska golfen var temperaturen här väldigt mycket mer angenäm. Badade nog lika mycket här på en dag som jag gjort på ett helt halvår i San Diego. Det var också märkbart mycket mer djurliv i vattnet – fiskar, maneter och annat.

Efter lite mexikansk mat och en eller två Margarita fick vi äntligen se fyrverkerierna som vi åkt så långt för. Raketerna sköts upp från en flotte en bit ut i vattnet och runt den samlades snart väldigt många båtar. Själva upplägget var lite lustigt då det var ungefär 20 minuter med något som liknade helt vanliga hemmafyrverkerier med en raket var tionde sekund eller så och sedan 3 minuter med helt enorma grejer. De kändes aningens lite som att de verkligen verkligen ville ha ett havltimmas-fyrverkeri. Och därmed basta. Men finalen var som sagt helt överlägsen.

Samtidigt med fyrverkerierna spelades patriotisk musik vilket gjorde mycket för känslan. Den här var en av kvällens alla låtar och jag rekommenderar verkligen att du höjer volymen ordentligt och lutar dig tillbaka.

Efter några underbara solochbad-dagar lämnade vi South Padre Island och Brownsville bakom oss och åkte vidare i riktning nordost.

Nästa anhalt, helt utan problem än så länge – Houston, Texas. Efter en god natts sömn i en förort vid namn Rosenberg åkte vi till parken Brazos Bend State Park som låg precis i närheten. På jakt efter vad kanske du undrar. På alligatorjakt kan jag berätta, jajamen.

Roadtrip - Brazos 1

Vårt parkbesök började med att vi följde en stig genom en skog. Stigen skulle enligt uppgift leda oss ner till en av sjöarna där det skulle finnas alligatorer. I skogen (nästan en djungel) var det så mycket syrsor och andra insekter att det skapade en väldigt mäktig ljudmatta, lite som att de varnade för vad som komma skulle. Kändes lätt nervöst att traska omkring där helt själva i skogen, speciellt när vi visste vad som väntade.

När vi väl kom fram till sjön visste Sara inte riktigt hur hon skulle hantera det som stod på skylten.

Det var överhuvudtaget en väldigt bra park med mycket djur och insekter så som sköldpaddor, fåglar, fjärilar och massa annat fint att titta på.

Och utan att hålla mycket längre på det… här kommer de!!!

Roadtrip - Brazos 18

Roadtrip - Brazos 12

En kompis tänkte hon, mat tänkte han.

Roadtrip - Brazos 4

När vi var nöjda och på väg ut ur parken bestämde vi oss i sista minut för att vi ville kolla upp ett utkikstorn som fanns vid en av parkens sjöar. Vi gick till tornet och på vägen tillbaka när vi vant oss vid tanken på att vi när som helst kunde bli uppätna lyckades vi faktiskt slappna av lite. Vi småpratade om annat och då – PANG – så låg han där – 2-meters-alligatorn-med-jättevassa-tänder och blockerade vår stig tillbaka till bilen. Hello.

Roadtrip - Brazos 21

Roadtrip - Brazos 22

Filmande lite också.

Några minuter senare precis när jag skulle brotta ned alligatorn i vattnet igen så vi kunde komma förbi kom parkvakterna och räddade honom.

Med nerverna på utsidan och lätta steg gick vi senare förbi stället Il Monstro gått ner i vattnet på. Han stannade kvar i vattnet den här gången och vi åkte hem till hotellet – glada att ha överlevt denna höjdardag.

En reaktion på “Vilda Västern Runt – Dag 6 till 9

  1. Pingback: Vilda Västern Runt – Länklista | Peters blogg om San Diego

Kommentarer inaktiverade.