Rickard och Pappa på besök – Truckerkeps i L.A. (Dag 3)

Tisdag, upp tidigt och tidigt iväg. De fyra hjältarna lämnade nu San Diego för några dagar för att undersöka andra delar av Kalifornien. Två av oss hade så klart ingen aning om vart vi skulle men snart började Los Angeles-skyltarna swischa förbi vilket väckte en del misstankar.

Första stoppet var på Starbucks strax norr om San Diego (det finns över 13 tusen Starbucks i USA..) där vi handlade frukost som vi tog med ner till stranden. Väl där presenterades vad vi skulle göra – det var dags för att åka en bit av vackra Highway 1 upp längst med kusten. Och inte bara det – vi skulle alla utföra uppgiften iklädda specialtillverkade truckerkepsar.

Färden tog oss upp längs Los Angeles kust och vi stannade till vid några av alla de kända stränder som kom i vår väg (Venice, Huntington, Laguna etc.). Rickard fick ett hett erbjudande att sommarjobba som badvakt och funderade länge och väl på att stanna vid vackra Newport Beach.

Pappas och Rickards besök - Highway1 2

Om någon är intresserad av materialet som delades ut tillsammans med kepsarna så går det att hämta här.

De stadsdelar som ligger nära havet här är verkligen jättefina och tvättäkta Kalifornien. Efter denna överdos av surf-känsla, folkabussar och palmer stannade vi för att äta lunch på Umami som ligger mycket högt på min topplista över de godast hamburgare här i USA. Här är en liten film från just Umami.

Road-tripens första boende var Tangerine Hotel som är beläget precis på gränsen mellan stadsdelarna Burbank och Hollywood i Los Angeles. Hotellet har den klassiskt amerikanska motell-looken men är ändå väldigt modern inrett med en liten och väldigt skön pool.

Pappas och Rickards besök - Hollywood Tangerine

Pappas och Rickards besök - Hollywood Tangerine 2

Vi lade in packningen och körde sedan ner till Hollywood för en guidad rundtur på Hollywood Boulevard med Red Line Tours. Rundturen var till fots och började vid Graumans egyptiska teater där guiden bland annat berättade om att begreppet filmstjärna uppfanns av Sid Grauman för att höja skådespelarnas status i samhället. Vår guide var väldigt trevlig och rundturen gav en mycket bra inblick i Hollywoods historia och nutid.

Creedence i lurarna..?

Pappas och Rickards besök - Hollywood 9

Tränar inför premiären i Oscars-trappan

Pappas och Rickards besök - Hollywood 10

En sväng till Morton’s Steakhouse för en äkta amerikansk biff fick avsluta en lång och händelserik dag.
Pappas och Rickards besök - Mortons 1

Pappas och Rickards besök - Hollywood 2

Pappas och Rickards besök - Mortons 2

Så vad tyckte nu gänget om denna dag? Dags för betygsättning.

  • Highway 1 upp till Santa Barbara f_peter f_pappa f_rickard

  • Umami Burger f_peter f_pappa f_rickard f_sara

  • Red Line Tour på Hollywood Blvd f_peter f_pappa f_rickard f_sara

  • Hollywood Boulevard f_peter f_pappa f_sara

  • Mortons Steakhouse f_peter f_pappa f_sara

Pappas och Rickards besök - Hollywood 4