Spring Break Safari – Dag 1

Translate to English

Spring Break, smaka på de orden. Ger de inte ofantligt mycket mer associationer till roliga och fantastiska aktiviteter än påsklov, sportlov och allt vad samma sak heter i Sverige? Begreppet bygger samtidigt upp en hel del förväntningar och kanske även lite press och stress. Och mycket riktigt – efter en Spring Break-dag eller två i San Diego var vi pressade och stressade som få (eller inte) och bestämde oss för att åka på några dagars egenregisserad safari.

Nu kanske du tror att det här är vilken vanlig Spring Break-safari som helst? Nej så är det faktiskt inte för det här är Peters och Saras ökensafari. Jojomen, så är det.

Utresa motorväg Utresa motorväg2

Med en fullpackad, fulltankad och nytvättad bil åkte vi österut på 8:an mot bergen runt den lilla orten Alpine strax öster om San Diego. Några kilometer upp och hungriga som få fällde vi ut våra stolar mitt i ingenmansland och åt den medpackade frukosten.

Frukost 1 Frukost 2 Frukost 3

Väl tillbaks på 8:an åkte vi vidare österut och valde efter ett tag att byta till en mindre väg vid namn 79 och även ändra riktning från östlig till nordlig. Denna väg är långsamt stigande och slingrar sig upp till det lilla samhället Julian som en gång i tiden var ett centrum för guldgrävare. Nu för tiden har dock flertalet guldletarna ersatts med väldigt tappra och modiga äppelpajsletare.

Julian Paj

Det märktes att Julian ligger så pass mycket högre över havet än San Diego och motorvägen vi lämnat bakom oss. Trots att vi bara åkt ett par mil så blev det runt 10 grader kallare och en helt annan växtlighet på bara denna korta sträcka. Men stopp och belägg nu.. du börjar kanske undra var den där öknen i ökensafarin tog vägen? Jo det är så att från Julian så slingrar sig vägen ner till dagens riktiga mål – Anza-Borrego Desert State Park.

Efter Julian 1 Efter Julian 3

I Anza-Borrego Desert State Park vid ett ställe som heter Borrego Springs finns det ett vandringsspår vid namn Borrego Palm Canyon Trail och detta tog vi oss an. Här slog det mig att det nog var bra att åka till öknen så här års och inte senare. Att vandra i 30 grader som det var nu är lite svettigt men på sommaren kan det bli både 45 och 50 grader i dessa trakter. En annan sak som är kul på våren är att kaktusarna blommar vilket gör att det normalt sett ganska färgfattiga ökenlandskapet får lite färg.

Vandringsspåret bjöd på vår första orm, en vild get, en oas och väldigt mycket annat att titta på.

Kaktusblomma

Efter någon mils ökenvandring var vi väldigt nöjda med vad öknen gett oss och åkte mot motellet i Salton Sea för en god natts sömn.

Min nummer 23, ”nöjd”:
Efter Borrego 1 Efter Borrego 2 Efter Borrego 3

To be continued..

 

5 reaktion på “Spring Break Safari – Dag 1

  1. andreas

    Hej Peter, jag funderar på att åka till USA nästa år efter jag är klar med min utbildning. Jag undrar vad du gillar san diego state, hur är lektionerna, genom vilka åkte du, är du nöjd med valet?

    Bra blogg och kul att följa
    //Andreas

    1. Peter Ilis Inläggsförfattare

      Hej Andreas,

      Kul att du gillar bloggen! San Diego State University är ett väldigt stort universitet och jag har inget att jämföra med förutom Stockholms och SDSU klarar sig väldigt bra i jämförelse. Stort och fint gym finns det också. Jag bor inte på campus så jag är inte där så mycket heller.

      Lektionerna är nog ganska lika som i Sverige (förutom att de är på engelska då förstås :)). Annars är en skillnad att man förväntas vara på plats på lektionerna för att få godkänt betyg, det räcker alltså inte att bara klara tentorna.

      Jag tog hjälp av Blueberry och de var ok, verkade ha lite mycket att göra så det var stundtals knepigt att få kontakt med dem (svarade inte på mail etc). Kan varken rekommendera eller avråda från dem, de var ok helt enkelt.

      Tycker verkligen du ska åka till San Diego, fantastisk stad och jag är verkligen jätteglad att vi valde att åka just hit.

  2. Mamma

    Vilka söta äventyrare ni är, alltid lika kul att få följa med på era utflykter! Ser otroligt vackert ut och lite spännande med ökenormar och getter 🙂 Ha en fortsatt fin ”spring break” ! Kram till er!

  3. Pingback: Spring Break Safari – Karta | Peters blogg om San Diego

Kommentarer inaktiverade.