Att fånga ett Permit

Om någon vill ta körkort i Kalifornien så kommer här en redogörelse för hur det går till att få sitt Permit (teoriprov, behövs för att få övningsköra).

Igår gick vi till DMV för att skriva upp. Vi hade inte bokat någon tid utan gick dit på drop-in. Väl där stod vi kanske fem minuter i kö innan vi kom fram till disken där vi fick säga vad vi önskade göra. Det blev mer och mer folk ju mer klockan blev så det är nog att rekommendera att vara där på förmiddagen.

Ett ifyllt formulär (adress och telefonnummer behövdes bl.a.) senare och med en nummerlapp i hand gick vi glada ut i solen och väntade på vår tur. Det tog ungefär en timma innan vi fick lämna in det ifyllda pappret, fingeravtryck och 32 dollar vardera. De ville också se pass med visum samt vårt I-20.

Foto togs och sen var det dags att skriva upp!

Teoriprov

40 frågor med 3 eller 4 alternativ per fråga (endast ett var rätt) skulle man svara på. Högst 6 fel innebar godkänt.

Det slutade med att både Sara och jag fixade det med bara två fel vardera, yay! 🙂 Vi kände oss värda en kaffe och kaka på Starbucks så det fick det bli innan vi gick hem.

Nu väntar uppkörning på fredag så idag ska vi hämta en hyrbil och köra runt lite för att värma upp. Blir nog en sväng till Coronado också då vi inte varit där än.

4 reaktion på “Att fånga ett Permit

Kommentarer inaktiverade.