Vilda Västern Runt – Dag 23

Godmorgon Wheatland, Wyoming!

Roadtrip - Wheatland Motel

En frukostburrito senare var vi ute på väg 87 norrut igen för att väldigt snart vika av österut in i… South Dakota. Namnet Dakota är för övrigt taget och härstammar från världens bästa moped: Puch Dakota. Eller var det kanske tvärtom… hmm, nej så var det nog.

dakota_hoger_nyaste

Någonstans här i krokarna runt lunchtid utspelade sig denna lätt förvirrade scen. Började milen på väg och den mer än lovligt höga köttkonsumtionen ta ut sin rätt månne?

Steak. Steak. Steak.

Nästa mål på vår lilla resa var Black Hills och Mount Rushmore. Själva området Black Hills är ett av de ställen som indianerna blev lovade när den vite mannen tog resten av deras land. Det skrevs ett avtal att Black Hills minsann skulle vara indianernas eget för all framtid.

All framtid…

Vilket i praktiken innebar… ett par år. Då grävde man nämligen en grop och hittade guld i kullarna. Avtalet revs över en natt och indianerna var återigen utan eget land. En mörk del av Amerikas historia och om detta och mycket mer berättades vid det påkostade museet som fanns här.

Roadtrip - Mount Rushmore 6

Det är lite svårt att se hur stora dessa ansikten faktiskt är men näsorna på Washington, Roosevelt, Jefferson och Lincoln är ungefär 6 meter långa vilket gör att de ungefär är dubbelt så stora som min näsa. Skulptören Gutzon Borglum och hans son skapade allt detta med hjälp av 400 medarbetare till minne för USAs första 150 år.

Next stop Deadwood!

2 reaktion på “Vilda Västern Runt – Dag 23

  1. Pingback: Vilda Västern Runt – Dag 24 | Peters blogg om San Diego

  2. Pingback: Vilda Västern Runt – Länklista | Peters blogg om San Diego

Kommentarer inaktiverade.