Vilda Västern Runt – Dag 22

Kanske kanske sitter du nu där hemma i Sverige med morgonkaffet och kaviarmackan i högsta hugg och undrar om vi på vår lilla resa fått nog av hattar och boots i cowboy-modell, pickup trucks och kossor? Jag ska inte use up all his kindlin’ to make a fire utan bara kort säga nej-nej. Dag 22 och med det rodeo-time.

I det sydöstra hörnet av Wyoming nära gränsen till Colorado och Nebraska ligger staden Cheyenne som varje år håller tillställningen Frontier Days, eller The Daddy Of ’em All som de kallar den. Frontier Days är en av världens största western-tillställningarna med över 200 tusen besökare årligen. Turligt nog var det dags precis när vi åkte förbi så vi köpte biljetter och begav oss dit!

Roadtrip - Frontier Days 1

När vi hittat våra platser var det redan full fart på showen! Tjurar och kalvar, hästar och lassokastande, allt i ett rasande tempo.

Roadtrip - Frontier Days 6

Här har vi en av de lyckliga som lyckades hålla sig kvar på hästryggen.

I grenen bull-ride är målet att hålla sig kvar på ryggen i sju sekunder och det var en eller möjligen två av 50 tävlande cowboys som lyckades med den bedriften, alltså inte helt lätt. När det sätter igång ser det ut lite som snabbspolning och enligt insatta på plats finns det inget alls som ger adrenalinpåslag likt detta…

Roadtrip - Frontier Days 4

Roadtrip - Frontier Days 3

…inget förutom kanske att släppa ut en extra tjur mitt i ett försök (dagens snackis!).

Till lunch blev det Funnel Cake, som en stor spritsad och friterad munk med glass. Mmmmmmm muuunk…

Roadtrip - Frontier Days 5

Den stora finalen på dagen var ett race med ej inridna hästar. Tre cowboys skulle från marken ta sig ann en häst och när startskottet gick skulle respektive 3-mannalag lyckas få upp en av deltagarna på hästryggen och sedan ”rida” ett varv runt banan för att komma först i mål. En gammal tradition som funnits med i många många år och ett riktigt spektakel.

Roadtrip - Frontier Days 2

Med känslan av att ha fått se, lukta på och komma nära själva essensen av den moderna cowboy-kulturen lämnade vi framåt kvällen Cheyenne och Frontier Days. Vi åkte vidare ut på prärien, och kände oss lite… lite som… i den här låten.