Att bestiga berg

Lördagen den 20 april 2013 var dagen det hände. Dagen då solen sken på oss alla lite extra. Dagen då nyckelpigorna nycklade lite extra. Dagen då vi på riktigt besteg ett riktigt berg på riktigt för första gången.

I klätterkursen vi tar ingår en heldagsutflykt till Mission Gorge strax öster om San Diego och det var denna vi skulle ut och testa på idag. Klättringen började väldigt tidigt så vi satt i bilen redan klockan 6 på morgonen.

Climbing Sunset

Väl parkerade och klara vid Mission Gorge började vår klättringsresa med 15 minuters hike upp till vårt ställe där våra två supertrevliga klättringsledare Sean-Kelly och Jeff satte upp och presenterade våra tre klättervägar för dagen.

Climbing View 2 Climbing view Climbing Wall

Hjälm och sele på och dags att klättra. On belay – Belay on – Climbing – CLIMB ON!

Climbing Me 1 Climbing Zoë Climbing Zoë 3 Climbing X Climbing The Hand Climber 1 Climbing 3 Climbing 4 Climbing Breakfast 2 Climbing Breakfast 12 Climbing Breakfast 8 Climbing Breakfast 5 Climbing Yay

Och sist men verkligen inte minst – en stilstudie i när Sara bestiger The Tower.

Att klättra utomhus var något helt annat än på inomhusväggen både mentalt och tekniskt. Men annorlunda på ett väldigt bra sätt med både spänning och att få vara ute i naturen tillsammans med ytterst trevliga människor. Jag är mycket mycket glad att jag tog chansen att gå den här kursen och göra något som jag nog normalt antagligen inte skulle prövat på eller ens haft chansen att få göra på det här sättet.

Och med de orden avslutar vi från San Diego för ikväll. Godnatt käre läsare.