Spring Break Safari – Dag 3

Dag nummero tre började med att vi lämnade Ramada Inn och letade upp en biltvätt. Öknen är oväntat nog är full av.. damm.

Ramada Inn Car wash

Vi åkte sedan i östlig riktning på väg 15 mot nästa mål som var ett reservat vid namn Mojave några mil söder om Las Vegas. Planen var att åka igenom och undersöka reservatet under dagen för att sedan stanna för natten i det lilla samhället Nipton.

På kartan såg vi att det fanns en spökstad i närheten av Barstow och vi kunde så klart inte hålla oss från att åka och titta. Spökstaden visade sig heta Calico men spökligheten var dock inte riktigt som vi föreställt oss utan mer av en turistattraktion med skyltar, restauranger, shower och butiker. Staden var delvis återuppbyggd i tidstypisk stil och det fanns mycket intressant information om stadens historia. Calico var en gång i tiden en stad med 1200 invånare som byggts upp med anledning av de stora silverfyndigheterna i området. När silverpriset kraschade dog också staden ut och folk flyttade.

Allt som fanns att titta på i Calico gjorde att vi blev lite sena till Mojave så vi åkte raskt vidare mot Baker för lunch när vi träffade på något vi inte sett på länge.

After Calico queue After Calico queue 2

Efter ett par timmars bilkö utan synlig anledning mitt ute i Mojave-öknen kom vi fram till Baker och i och med det lunch på Denny’s!

Dennys burger

Då klockan nu blivit så pass mycket bestämde vi oss för att skjuta upp Mojave-reservatet till morgondagen och istället åka direkt till Nipton.

zzyzx

Anledningen till att vi valde just Nipton var dels att det låg väldigt bra och nära Mojave men också för att de har de här lite speciella och supermysiga tältstugorna. Kändes nästan som ett tält med fladdrande tak och ljud från naturen men med riktig säng, bord och vedeldad kamin. Det blir kallt på nätterna i Mojave så kaminen fick gå varm hela natten.

Nipton 1 Tent cabin 1

Det visade sig också att Hotell Nipton har något som är väldigt ovanligt för ett hotell i en öken. En räddare i nöden när det blir som varmast – en bastu.

Middagsplanerna för kvällen bestod av korvgrillning så vi tände en eld och satt och väntade på solnedgången, grillade vår korv och njöt av ökenlivet.

Sunset 3 Sunset 4
Sunset 2 Sunset 6 Sunset 7