Att fånga ett körkort

Uppkörning hos DMVFör fyra timmar sedan satt jag i vår hyrbil, den vita Corollan ovan (med negativ motorvolym och automatlåda, en kombination som lätt avskräcker även de mest hårdhudade från att någonsin framföra ett fordon igen, japp). Hur som helst. Jag satt där, med uppkörningsnervositet och väntade på att en varelse från DMV skulle dyka upp och för att detaljgranska mina eventuella körkunskaper.

Efter några minuter kom en kvinna ut och började fråga ut mig om var blinkers, bromsljus och andra saker sitter. Det är hon som gömmer sig bakom stolpen i bilden.

Började mindre bra med att det stod Rolf Ilis i pappret från hyrbilsfirman, Rolf Peter Ilis i passet och Peter Ilis på mina körkortpapper. Försäkring är något de tar ohemult hårt på just när det gäller bilar här så det är inget att leka med. Efter lite diskuterande så kom de iallafall fram till att jag ändå skulle få ge mig på att pröva uppkörningen. Phu.

Själva körtestet bestod i att köra runt i kvarteret kring DMV under cirka 10 minuter och mitt i detta backa någon meter längst en trottoarkant. Resultat: Pass med ett fel (hastighet i bostadsområde). Yeay! Och så här glad var jag efteråt.

DSC00716Men jag hade ju ett fel kanske du tänker? För att få ett kaliforniskt körkort får man inte ha mer än ynka 15 fel under de ca. 10-15 minuter man kör. Uppskattningsvis använder man 15 gator under sin uppkörning så max ett fel per gata, kom ihåg det.

10 reaktion på “Att fånga ett körkort

  1. Syster Emma Inläggsförfattare

    Stort grattis till körkortet!! Tur att det löste sig med namnet!

    Haha, det verkar ju inte vara allt för svårt att få körkort over there.. Märks det i trafiken? 🙂

  2. Malin o Joel Inläggsförfattare

    Supergrattis till körkortet! Det lät klurigt.. 🙂 Tack för julkortet, vilken surprise! Och mycket överraskande att det låg ett annat julkort inuti kuvertet.. Adresserat till en Dr Marcella Frausto.. Vidarebefordras snarast! 🙂 Kram på er!

    1. Sara Inläggsförfattare

      Malin o Joel: Haha what!? Inuti kuvertet…? Haha det var de konstigaste! Hoppas ni mår bra! Kram!

    2. Peter Ilis Inläggsförfattare

      Tack!! 🙂 Hehe, kul att det kom fram till sist! Mycket mycket skumt med det andra julkortet. Var själva klistermärket som höll ihop kuvertet borta? Vilket land bodde Dr Marcella i?? 🙂 Kram!

      1. Malin

        Nej, men det satt en tejpbit över klistermärket. Det andra kuvertet var ett likadant rött fast mindre så jag antar att någon tyckte att de hörde ihop.. Lite konstigt eftersom det ena hörde hemma i San Diego och det andra i Sverige.. Vi tänkte skicka med en liten note om den långa resan.. 🙂

        1. Peter Ilis

          Haha, superskumt! Jättebra idé med att skicka med ett meddelande om vart deras julkort varit. Doktorn lär få sig ett gott skratt. 🙂

          Kram!

Kommentarer inaktiverade.