Hemma bra men borta McDonalds

Big MacIMAG0593

Vi var på McDonalds för någon dag sedan och normalstorleken på läsk var som väntat som storlek ”plusmeny”. Läsk är bra. Sara är bra. Sara drack Fanta Jordgubb vilken var läskigt röd i färgen och nog mer socker än vatten i. Mindre bra. Big Mac smakade däremot nästan bättre än hemma, mums.

På tal om läsk så är dricka-utbudet på restauranger betydligt större här. I förrgår åt vi lunch på en pastarestaurang och där hade de läskmaskinen deluxe ™ – 25 olika sorters läsk i en och samma maskin – med krom, flashiga lampor och allt. ”Filtered Water” är favoriten än så länge men får be att återkomma med rapport när 24 övriga är testade.

Sist jag skrev gjorde jag mot alla odds ett fatalt misstag, bilen vi hyr är en Liberty – inte Patriot! Liberty, inte Patriot alltså. Den beter sig iallafall helt klanderfritt. Trodde aldrig jag skulle säga det men jag tror nog att det blir en bil med automat så småningom. Vissa av backarna här är inte att leka med och köerna här verkar kunna bli rätt långa ibland trots 5/6-filiga motorvägar. Eller.. eller.. så är det kanske så att jag redan börjar assimileras in i den amerikanska kulturen. Svampig SUV med automat, jajemen det tar vi.

En del grejer i trafiken är annorlunda mot hemma. Till exempel så får man köra mot rött i korsningar om man svänger höger vilket har visat sig kännas naturligt och smidigt redan efter ett par försök. Något man borde försöka införa hemma kan jag tycka. Vägarna är också väldigt breda och mångfiliga (Per – ”Fler och bredare vägar” är redan en verklighet här!!).

En sak som är lite sådär är att jag hade roaming påslaget på mobilen sen gammalt vilket jag missade helt så den låg gladeligen och synkade mail, Bike-race och annat totalt livsviktigt hela första natten och nu har jag fått sköna SMS om att jag nått någon slags data-tak á alldelesförmycket kr per minut. Igår när vi kryssade fram på Highway 5 på väg hem med solen i ryggen och bra musik på radion så vägde dock detta väldigt lätt. God Bless America.